Preventie

Voorkomen dat er later problemen met uw gebit ontstaan door cariës of al bestaande aantasting afremmen, dit doen wij door preventie.

Hierbij leggen wij u uit wat de juiste manier van poetsen is, hoe u kunt flossen/stokeren of ragen. En welke hulpmiddelen u hier voor kunt gebruiken. Ook wordt de invloed van de dagelijkse voeding besproken.

Sealen

Sealen is het afdekken van putjes/groeven in de kauwvlakken van kiezen met een dun laagje kunststoflak. Deze putjes/groeven zijn lastig schoon te maken en er kunnen ongemerkt bacteriën en voedselresten blijven zitten. Daardoor is er een risico dat er gaatjes ontstaan.De meeste gaatjes ontstaan op het moment dat de kiezen volledig zijn doorgebroken omdat het glazuur dan nog moet uitharden. Dit is dus een goede tijd om de kauwvlakken te sealen, en het wordt daarom meestal bij kinderen gedaan. Het risico op cariës/tandbederf wordt hierdoor verkleind.

De kunststoflak is vrijwel onzichtbaar en gaat enkele jaren mee. Het kan voorkomen dat de behandeling herhaald moet worden.

Preventie

Bekijk de meest recente Tarievenlijst

Acute pijnklachten? Spoed? Bel naar 0226 - 411 229 of